Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, bőrüket lehúzzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát megreszeljük, a fokhagymát, a borsot és a tárkonyt teatojásba zárjuk. Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, vékony gerezdekre/kockákra vágjuk, és azonnal meghintjük egy kevés citromlével (hogy meg ne barnuljanak).
Elkészítés: Másfél liter hideg vízben feltesszük főni a csirkemelleket. Miután a víz felforrt, hozzáadjuk a teatojást, egy kevés sót, majd gyöngyöző, lassú forralással puhára főzzük. Kivesszük a melleket a levesből, kicsontozzuk, kisebb kockákra-csíkokra aprózzuk. A teatojást eltávolítjuk. A vajban/margarinban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a reszelt hagymát, és további 1-2 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük 1 dl hideg vízzel, aztán a tejszínnel együtt leveshez öntjük, visszatesszük a tűzre, és 10 percig forraljuk. Hozzáadjuk a húst és az almát, éppen csak felforraljuk, végül ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, savanyítjuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, a leves tetejére szórjuk, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre