Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos-almás csirkeleves

MME MME
3.8/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 kisebb csirkemell (60 dkg)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egész bors
  • 1 mokkáskanál szárított tárkonylevél
  • 2 nagyobb, savanykás alma
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 3 dkg margarin
  • 3 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés

Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, bőrüket lehúzzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát megreszeljük, a fokhagymát, a borsot és a tárkonyt teatojásba zárjuk. Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, vékony gerezdekre/kockákra vágjuk, és azonnal meghintjük egy kevés citromlével (hogy meg ne barnuljanak).
Elkészítés: Másfél liter hideg vízben feltesszük főni a csirkemelleket. Miután a víz felforrt, hozzáadjuk a teatojást, egy kevés sót, majd gyöngyöző, lassú forralással puhára főzzük. Kivesszük a melleket a levesből, kicsontozzuk, kisebb kockákra-csíkokra aprózzuk. A teatojást eltávolítjuk. A vajban/margarinban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a reszelt hagymát, és további 1-2 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük 1 dl hideg vízzel, aztán a tejszínnel együtt leveshez öntjük, visszatesszük a tűzre, és 10 percig forraljuk. Hozzáadjuk a húst és az almát, éppen csak felforraljuk, végül ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, savanyítjuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, a leves tetejére szórjuk, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 349 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss