Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarkedli (cseh fánk)

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tarkedli tésztájához az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a tojást, a sót, a cukrot, az olajat és a citrom reszelt héját. A tésztát csomómentesre keverjük, majd 30 percig állni hagyjuk.
  2. Miután a tészta eleget pihent, négyesével kisütjük a fánkokat egy teflon bevonatú, négy mélyedéssel ellátott, olajjal kikent serpenyőben.
  3. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, felaprítjuk, majd egy kevés porcukorral (vagy mézzel) és pár csepp citromlével egy botmixer segítségével pürésítjük.
  4. A fánkokat az eperönettel tálaljuk. 

Megjegyzés

Egyszerűen elkészíthető fánkféle friss eperöntettel. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss