Elkészítés: 1 dl enyhén cukros, langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt és letakarva kétszeresére futtatjuk. Hozzáadjuk a tojást, 2 dl tejet, csipet sót, és 1,5 dl étolajt. Jól összedolgozzuk, és 2 részre osztjuk.
Az egyikhez 35 dkg lisztet, és 1 evőkanál porcukrot, a másikhoz pedig még 3 evőkanál kakaóport, és ízlés szerint fahéjat is adunk. (A lisztet a kakaóval külön keverjük ki, és a kakaós részhez 3 evőkanállal kevesebb lisztet adjunk.)
Szivacsos jellegű tésztát kapunk. Fél-egy órát meleg helyen kelesztjük, majd kör alakúra nyújtjuk. A kétféle kör alakú tésztát egymásra helyezzük és cikkekre vágjuk. Alulra a kakaós, felülre a fehér cikk kerüljön. A csücsök felé feltekerjük, és kivajazott tepsiben, 160 fokon kb. 40 percig sütjük. Még forrón cukormázba mártjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre