Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarka bab

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10-10 dkg fehér-, tarka- és piros vesebab
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 kis fej hagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 szál petrezselyem
  • Az öntethez:
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál Worcester-szósz
  • 1 csipet csípős paprika (chili)
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Előkészítés: A babféléket előző este, külön-külön edényben, beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leszűrjük, és ismét csak külön edényekbe tesszük. A fokhagymát, a hagymákat, a sárgarépát és a pórét meghámozzuk. A babérlevelet 3 darabkára tördeljük. A petrezselymet leöblítjük.
Elkészítés: A háromféle babot 3 edényben, 1-1 l hideg, enyhén sós vízben feltesszük főni. Mindegyikhez hozzáadunk 1-1 gerezd fokhagymát, 1-1 fej hagymát, 1-1 darabka babérlevelet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük, saját levükben hagyjuk kihűlni. Közben felkarikázzuk a pórét, 10-12 karikát félreteszünk a díszítéshez, a többit gyűrűire bontjuk, kissé besózzuk. A sárgarépát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk, lazán a póréhoz keverjük. Az öntethez elkeverjük a borecetet a mustárral, a Worcester-szósszal, a csípős paprikával, ízlés szerint (frissen) őrölt borssal fűszerezzük. Apránként hozzáadjuk az olajat, a póré-sárgarépa sós levét és 6-8 evőkanállal a fehér bab főzőlevéből. A babféléket leszűrjük, a fokhagymát, a hagymát és a babérlevelet kidobjuk, a babot összekeverjük az arányosan elosztott salátaöntettel. Nagyobb tál közepére halmozzuk a póré-sárgarépa-keveréket, köré szedjük 3-féle babot, a tál peremét a félretett pórékarikákkal, a saláta tetejét pedig a petrezselyemmel díszítjük. Hidegtálak, natúr sültek, fasírt, virsli mellé adhatjuk.

Megjegyzés

1 adag: 2000 kJ/287 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss