Előkészítés: A babféléket előző este, külön-külön edényben, beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leszűrjük, és ismét csak külön edényekbe tesszük. A fokhagymát, a hagymákat, a sárgarépát és a pórét meghámozzuk. A babérlevelet 3 darabkára tördeljük. A petrezselymet leöblítjük.
Elkészítés: A háromféle babot 3 edényben, 1-1 l hideg, enyhén sós vízben feltesszük főni. Mindegyikhez hozzáadunk 1-1 gerezd fokhagymát, 1-1 fej hagymát, 1-1 darabka babérlevelet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük, saját levükben hagyjuk kihűlni. Közben felkarikázzuk a pórét, 10-12 karikát félreteszünk a díszítéshez, a többit gyűrűire bontjuk, kissé besózzuk. A sárgarépát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk, lazán a póréhoz keverjük. Az öntethez elkeverjük a borecetet a mustárral, a Worcester-szósszal, a csípős paprikával, ízlés szerint (frissen) őrölt borssal fűszerezzük. Apránként hozzáadjuk az olajat, a póré-sárgarépa sós levét és 6-8 evőkanállal a fehér bab főzőlevéből. A babféléket leszűrjük, a fokhagymát, a hagymát és a babérlevelet kidobjuk, a babot összekeverjük az arányosan elosztott salátaöntettel. Nagyobb tál közepére halmozzuk a póré-sárgarépa-keveréket, köré szedjük 3-féle babot, a tál peremét a félretett pórékarikákkal, a saláta tetejét pedig a petrezselyemmel díszítjük. Hidegtálak, natúr sültek, fasírt, virsli mellé adhatjuk.