Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarjával és gombával töltött lángos - Mindmegette VIllámverseny

120 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
  2. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk.
  3. Ezután a tészta egyik felére rátesszük a tarját, a reszelt sajtot és a gombát majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk. Az így elkészített lángost forró olajban arany barnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss