Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarja sült paprikával és vöröspestós tükörtojással

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 nagy szelet csont nélküli tarja
  • 6 nagy paprika
  • 20 dkg füstölt sajt
  • bors
  • 6 tojás
  • 3 evőkanál vörös pesto
  • kevés olaj a sütéshez
  • A vörös pestóhoz:
  • 5 db szárított, olívaolajban eltett paradicsom
  • 2 evőkanál friss bazsalikom
  • 1/2 dl a paradicsom olajából
  • 1 dl passzírozott paradicsom (passata)
  • 1,5 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg grana padano vagy parmezán sajt
  • kevés só
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A vörös pestóhoz a fenyőmagot száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Egy késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a bazsalikomot, a szárított paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, a fokhagymát, a reszelt sajtot, csipet sót, borsot. Felaprítjuk, majd hozzákeverjük a 1,5 dl olívaolajat és a szárított paradicsom olajából fél dl-t.

A paprikák csumáját kiszedjük, húsukat félcentisre karikázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon kb. 10 percig sütjük. Akkor jó, ha éppen csak elkezd megpuhulni, ekkor elzárjuk a lángot.

A tarjákat kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. Elosztjuk rajtuk a paprikát, megsózzuk, ráreszeljük a sajtot. 250 fokra előmelegítjük a sütőt, betoljuk a tálat, majd rögtön mérsékeljük a lángot kb. 200 fokra. Fél óra múlva kész is (ha nagyon sülne a sajt, fedjük le).

Mikor majdnem kész a hús, süssünk a tojásokból tükörtojást úgy, hogy a fehérjüket megcsorgatjuk vörös pestóval.

A húst osszuk el tányérokon, tegyük rájuk a tükörtojást. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss