Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarhonyás lecsó kolbásszal

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát kockára vágom, a kolbászt, a paprikát és a chilit szeletelem, a bazsalikomot aprítom.

Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, a kolbászt, félreteszem.

A zsiradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fűszerezem, hozzáadom a paradicsomsűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva, hogy ne kozmáljon oda, 20 percig főzöm. Majd hozzáadom a lecsót, beleöntöm a bort, belekeverem a sült szalonnát és kolbászt.

Barna kenyérrel tálalom, vörösbort kínálok hozzá.

Megjegyzés

Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most mégsem friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is. A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, s bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz, a befőzéskor volt vele bőven munka. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss