Elkészítés: A megtisztított, felkockázott krumplit kevés olajon megfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, és vízzel felöntve, 2 babérlevéllel és sóval ízesítve megfőzzük. Nem kell teljesen puhára főzni a krumplikat, mert a továbbiakban még főni fog.
A tejfölt összekeverjük a liszttel, behabarjuk a krumplit, hozzáadjuk a tarhonyát és annyi vizet, amennyi nagyjából a hozzáadott tarhonya másfél-kétszerese. Amikor megfőtt a tarhonya, kell hogy maradjon kevés leve az ételnek, vagyis hasonló állagúnak kell lennie, mint egy főzelék.
Közben a virsliket betekerjük a baconszeletekbe, és egy tepsibe téve készre sütjük, majd a tarhonyás krumplival tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre