A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, olajon, közepes lángon 5–6 perc alatt megfonnyasztjuk. A tarhonyát és a lebőrözött, felszeletelt kolbászt hozzáadjuk, és együtt pirítjuk egy pár percig. A vége felé meghintjük a fűszerpaprikával, felöntjük vízzel és kevergetve felforraljuk.
A krumplit meghámozzuk, kb. 2,5 centis kockákra vágjuk. A levesalapba szórjuk, 1 csapott evőkanál sóval ízesítjük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük. A forró léből is belemerünk egy keveset, így öntjük a leveshez. Kevergetve pár percig forraljuk, ha kell, sózzuk, végül a felaprított petrezselyem zöldjét is beleszórjuk.
Amíg a leves fő, a tojásokat egyenként felütjük, és enyhén sózott, ecetes forró vízbe engedjük úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Evőkanállal a fehérjét a sárgája köré hajtjuk, hogy szép formás legyen, 3–4 percig gyöngyözve főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük. (Levághatjuk a tojás rojtos széleit is vágódeszkán.)
Minden levesestányérba teszünk 1-1 tojást, és a forró levest rámerjük. Csak frissen finom, mert ha áll a tarhonya, az összes levet magába szívja. Nagyon kiadós egytálétel.