A sertéshúst centis kockákra daraboljuk. A szalonnát, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
Egy lábosban 2 evőkanálnyi libazsíron megolvasztjuk a felkockázott szalonnát, amikor kezd pirulni, rádobjuk a hagymát, sózzuk, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, befűszerezzük, felöntjük a borral. Amikor a szaft besűrűsödik, hozzáadjuk a húst. Megszórjuk a pirospaprikával, lassú tűzön főzzük.
Egy másik edényben 1 evőkanál zsíron megpirítjuk a tarhonyát, sózzzk, borsozzuk, majd felengedjük 2 deci alaplével. Félpuhára pároljuk, félretesszük.
Amikor a hús teljesen megpuhult, hozzáadjuk a félkész tarhonyát, felöntjük kevés vízzel, ha szükséges, és készre főzzük.