Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarhonyás hús

80 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A sertéshúst centis kockákra daraboljuk. A szalonnát, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
  2. Egy lábosban 2 evőkanálnyi libazsíron megolvasztjuk a felkockázott szalonnát, amikor kezd pirulni, rádobjuk a hagymát, sózzuk, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, befűszerezzük, felöntjük a borral. Amikor a szaft besűrűsödik, hozzáadjuk a húst. Megszórjuk a pirospaprikával, lassú tűzön főzzük.
  3. Egy másik edényben 1 evőkanál zsíron megpirítjuk a tarhonyát, sózzzk, borsozzuk, majd felengedjük 2 deci alaplével. Félpuhára pároljuk, félretesszük.
  4. Amikor a hús teljesen megpuhult, hozzáadjuk a félkész tarhonyát, felöntjük kevés vízzel, ha szükséges, és készre főzzük.
  5. Savanyúsággal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss