Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárcsán sült cigánypecsenye

60 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst enyhén kiklopfoljuk, és besózzuk. Elkészítjük a páclevet: az olívaolajba belekeverjük a borsot és a zúzott fokhagymát. Beleforgatjuk a húst, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A szalonnát bevagdossuk, és az előkészített tárcsán kisütjük a szalonna zsírját. Ezt követően a lecsepegtetett hússzeleteket a tárcsára helyezzük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
  3. Közben a krumplit és a hagymát is megtisztítjuk, mindkettőt karikára szeljük. Ha szükséges, egy kevés zsírt teszünk alá, és pirosra, ropogósra sütjük a krumplit. Végül a karikára szelt, rizslisztben megforgatott hagymát is megsütjük. 
  4. Először a húst tesszük tányérra, erre jön a kakastaréj szalonna és a sült hagymaszeletek. Megszórjuk pirospaprikával, és mellé halmozzuk a burgonyát. Salátával kínáljuk.

    A legjobb receptek sertéshúsból >>> 

    Grillreceptek >>> 

    Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Egy egyszerű húsétel, ami pillanatok alatt elkészül tárcsán, így különösen ajánlom kerti partikra. Érdemes inkább gázzal tüzelni alá, mert ott jobban szabályozható a hőmérséklet. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss