hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tanyasi zöldbab-slambuc

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt és a húsos szalonnát felkockázom, kiolvasztom, a zsiradék felét (szalonna nélkül) egy nagyobb lábosba öntöm át. A szalonnás zsíron megpirítom a hagymákat. Pirospaprikát szórok rá, majd beleöntöm a kockára vágott krumplit és a zöldbabot, némi vízzel összepárolom. Akkor készült el, ha a víz lefőtt róla, a krumpli puha, a bab pedig roppanós állagú.

Közben a lábosban várakozó zsiradékon megpirítom a csuszatésztát, majd megfőzöm. Leöblítem, és a készre főtt zöldbabos egytálhoz keverem. Sózom, borsozom, pár percet párolom még.

Tejföllel és savanyúsággal tálalom.

Megjegyzés

Ez az étel a jól ismert slambuc továbbgondolt változata. Kalóriaszegénynek éppenséggel nem mondanám, de csak szalonnával igazi. - Adria23

Ezek is érdekelhetnek