Elkészítés: A füstölt és a húsos szalonnát felkockázom, kiolvasztom, a zsiradék felét (szalonna nélkül) egy nagyobb lábosba öntöm át. A szalonnás zsíron megpirítom a hagymákat. Pirospaprikát szórok rá, majd beleöntöm a kockára vágott krumplit és a zöldbabot, némi vízzel összepárolom. Akkor készült el, ha a víz lefőtt róla, a krumpli puha, a bab pedig roppanós állagú.
Közben a lábosban várakozó zsiradékon megpirítom a csuszatésztát, majd megfőzöm. Leöblítem, és a készre főtt zöldbabos egytálhoz keverem. Sózom, borsozom, pár percet párolom még.
Tejföllel és savanyúsággal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre