Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tanulj a profiktól! Így fogynak a nők a világ minden táján

default user icon
MME
Minden országban másképp küzdenek a súlyfölösleggel. Íme néhány meglepő trükk.

Tunézia – hüvelyesek

Az ottaniak már reggelire valamilyen hüvelyes növényt esznek. A leggyakrabban fogyasztott eledel a csicseriborsó-leves fokhagymával, olívabogyóval és köménnyel. Ezek a zöldségek kevés kalóriát tartalmaznak, ezzel szemben sok energiát és rostanyagot tartalmaznak, melyek hosszú időre eltelítik a gyomrot, és serkentik az emésztést. Ideális, ha meg akarsz szabadulni néhány kilótól!

Japán – alga

A szigetország lakói a tenger gyümölcseinek fogyasztó hatásában bíznak leginkább. A japán konyhából nem hiányozhatnak a tengeri algából készült ételek. Előnyük az alacsony kalória-, illetve a magas ásványianyag- és vitamintartalom. Fogyasztásuk javítja a zsírégetés hatékonyságát. A japánok főként szusi, illetve különféle levesek elkészítéséhez használják őket.

Argentína – marhaszelet

Sokan állítják, a marhahús egészségtelenebb, mint például a csirke. Azonban az Argentínában elkészített kb. 12 dkg-os sovány marhaszelet nagyjából 2,5 g zsírt és mindössze 140 kalóriát tartalmaz. Az állatok ott nem kapnak mesterséges táplálékkiegészítőket, csak friss füvet legelnek. Így a húsban található fehérje, vas, illetve C-vitamin kombinációja nagyszerűen hozzájárul a fogyókúrához.

Grönland – hal

Az ország fő táplálékforrása a tengerből származik, nem csoda hát, ha az ott élő nőknek nem esik nehezükre megtartani jó formájukat és megőrizni alakjukat. A tengeri halak ugyanis kevés kalóriát tartalmaznak, azonban gazdagok jódban. Ez utóbbi pedig serkenti az anyagcserét.

Görögország – olívaolaj

Bár a zsírt kerülni kell a diéta alatt, az olívaolaj kivétel ez alól. A benne található többszörösen telítetlen zsírsavak pozitívan hatnak a szívre, a vérkeringésre és az emésztésre. Ezért nem meglepő, hogy a görögök sokáig fiatalok és karcsúak maradnak. Azonban nem szabad elfeledkezni arról, az olívaolajban nagyjából ugyanannyi kalória található, mint egyéb zsírokban, olajokban.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss