Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tangó szelet egyszerűen

60 perc
egyszerű
olcsó
16 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 db tojás
  • 7 ek tej
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás ízű főzős pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag piskótatallér
  • kb. 5-6 dkg étcsokoládé (olvasztott)

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk a tojás, a tejet és az olvasztott margarint és jól összegyúrjuk, majd elfelezzük. 2
  2. Lisztezett, sík felületen az elfelezett tésztából két lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön megsütjük a tészta lapokat.
  3. A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrű pudinggá főzzük, félretesszük hűlni. A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és kézi mixerrel habosra összekeverjük.
  4. Az egyik tészta lapot a krém felével egyenletesen megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tészta lapot és rákenjük a maradék krémet. A sütemény tetejére rárakosgatjuk a piskótatallért, de úgy, hogy kissé belenyomkodjuk a krémbe. Végül pedig vízgőz fölött olvasztott csokoládéval meglocsoljuk. 

A legFINOMabb HÁZI SÜTEMÉNYEK >>>

A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

Megjegyzés

A tepsi mérete: 30cm x 33cm. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss