Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tamás szelet

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a krémet. A tejet összefőzzük a liszttel, a porcukorral és a vajjal, majd levesszük a tűzről, folpackkal beborítjuk, és félretesszük hűlni.
  2. A tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a mézet, a kakaóport, a tojást és a szódabikabónát összekeverjük, majd egy kevés tej hozzáadásával összegyúrjuk, és elfelezzük. Mindkettőt kinyújtjuk, és egy tepsi hátoldalán, előmelegített sütőben két lapot sütünk belőle.
  3. A mázhoz a cukorból, a vízből és a kakaóporból sűrű főzetet készítünk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat is.
  4. Az egyik megsült lapot tálcára tesszük, erre kenjük a krém felét. A babapiskótát ráhelyezzük a krémre, majd meglocsoljuk egy kevés rumos tejjel. A maradék krémet is rákenjük, és ráhelyezzük a második lapot. Végül csokimázzal bevonjuk a tetejét.

    Nagymama házi süteményei >>> 

    MENNYEIEN KRÉMES FINOMSÁGOK >>> 

    A legjobb receptek babapiskótával >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss