Előkészítés: A lisztet, az étkezési keményítőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és vajat apró darabokban deszkára tesszük, a közepébe ütjük a tojást és beleöntjük a citromlevet. Éles, széles pengéjű késsel, gyors mozdulatokkal összevagdaljuk, majd összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kikenjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Kis, kerek, 3 mm átmérőjű formával köröket szaggatunk ki, és a tepsire fektetjük. A sütőben kb. 8 perc alatt világos sárgára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. A tallérok alját megkenjük a lekvárral vagy a mogyorókrémmel és összeragasztjuk. A tortabevonót a csomagoláson szereplő utasítás szerint felolvasztjuk, és bevonjuk vele a tallérok tetejét. Ráragasztjuk a fél dióbeleket, és hagyjuk megszáradni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre