Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tálban sült palacsintatekercs

MME MME
5 3.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • szódavíz
  • Asütéshez: olaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 8 dkg aszalt szilva
  • 8 dkg aszalt barack
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília pépje
  • A krémhez:
  • 5 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

Előkészítés: A tésztához a tojást simára keverjük a cukorral, a liszttel, a tejjel és egy csipet sóval. Annyi szódavizet teszünk hozzá, hogy jól terülő, nem sűrű tésztát kapjunk. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk.

Elkészítés: A töltelékhez a túrót áttörjük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a kikapart vaníliát, és összedolgozzuk a túróval, valamint az aszalt gyümölcsökkel. Végül a fehérjehabot is lazán beleforgatjuk. A töltelékkel betöltjük a palacsintákat, feltekerjük, kettévágjuk, majd kivajazott hőálló tálba tesszük. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral. Beledolgozzuk a citromhéjat, a tejfölt, végül a habbá vert fehérjét. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A krémet ráöntjük a palacsintákra, és a sütőben pirosra sütjük. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 562 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss