Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tálban sült bécsi túrós palacsinta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál rum
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg aranymazsola
  • 2 evőkanál rum
  • 3 evőkanál puha vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 citrom reszelt héja
  • Az öntethez:
  • 1 tojás
  • 3 dkg porcukor + a szóráshoz
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: 1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, aztán hozzáadjuk az olajat és a rumot, és 8-10 palacsintát sütünk belőle.

2. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt.

3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a túróval. Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját, aztán óvatosan, hogy össze ne törjük, lazán beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát is a rummal együtt.

4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük , majd félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőformába.

6. Az öntethez robotgéppel simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsintarakottas tetejére öntjük, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc). 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

Megjegyzés

A legfinomabb palacsinta, amit eddig kóstoltam életemben. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek