Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Taco al pastor (mexikói húsos-ananászos tortilla)

MME MME
5/5
120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertéstarját vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, és a fűszerekkel, valamint olajjal alaposan összekeverjük, beleforgatjuk a húst, és hűtőben min. 2 óráig hagyjuk pácolódni.

Ezután forró serpenyőben – szinte zsiradék nélkül, hiszen a tarja is elég zsíros, illetve a pác is olajos - hirtelen kisütjük. A cél a friss, feszes hús, nem szabad, hogy rágós legyen.

A tortilla lapokat egy száraz serpenyőben kb. 1 percig melegítjük, majd ráhalmozzuk a sertéshúst, az előzőleg azonos méretű, apróra kockázott hagymát, ananászt, kevés lime facsart levével meglocsoljuk, hogy igazán frissítő legyen, majd tejföllel, frissen aprított korianderrel és a felapriított chilipaprikával tálaljuk, azonnal fogyasztjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss