Elkészítés: A sertéstarját vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, és a fűszerekkel, valamint olajjal alaposan összekeverjük, beleforgatjuk a húst, és hűtőben min. 2 óráig hagyjuk pácolódni.
Ezután forró serpenyőben – szinte zsiradék nélkül, hiszen a tarja is elég zsíros, illetve a pác is olajos - hirtelen kisütjük. A cél a friss, feszes hús, nem szabad, hogy rágós legyen.
A tortilla lapokat egy száraz serpenyőben kb. 1 percig melegítjük, majd ráhalmozzuk a sertéshúst, az előzőleg azonos méretű, apróra kockázott hagymát, ananászt, kevés lime facsart levével meglocsoljuk, hogy igazán frissítő legyen, majd tejföllel, frissen aprított korianderrel és a felapriított chilipaprikával tálaljuk, azonnal fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre