Elkészítés: Keményre főzünk 4 db tojást, majd megtisztítjuk. A vöröslencsét 10-15 percre beáztatjuk, a sáfrányszálakat is 2 evőkanál forró vízbe áztatjuk.
A darált húshoz adjuk a leszűrt vöröslencsét, a borsikafűvet, a 2 db nyers tojást, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. Annyi rizslisztet adunk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Amikor a massza már jól összeállt, hozzáadjuk az aprított aszalt gyümölcsöket, ismét jól összedolgozzuk.
Az egész vagy félbevágott keménytojásokat beburkoljuk a húsos masszával.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, lisztet hozzáadva rántást készítünk, amiben a sürített paradicsomot is megforgatjuk, majd a paradicsomlével felengedjük, ha szükséges vizet is adunk hozzá. Felforraljuk a paradicsomos lét, beletesszük a húsgombocókat, felöntjük annyi vízzel, hogy a gombócokat 3/4 részig ellepje. Ízesítjük vöröshagymával, kurkumával, szárzellerrel. Lassú tűzön, a gombocókat
gyakran forgatva készre főzzük.
Tálaláskor tehetünk a gombocókra 1/2 evőkanál tejfölt vagy
joghurtot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre