Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos hamburger buci

120 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A zsömléhez:
  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 mk só
  • 3 ek cukor
  • 60 ml napraforgó olaj
  • 2,5 dl tej
  • 7 g instant élesztő
  • 1 db tojás
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés

  1. A buci összes hozzávalóját egy tálba tesszük, és jól kidolgozzuk. (Nyugodtan készíthetjük dagasztógépben is!) Ha kész, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt, 8 egyenlő részre vágjuk és zsömle formájúra alakítjuk. Ismét letakarjuk, és 25 percig kelesztjük.
  3. Ha ismét megkelt, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 195 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre.

LENMAGOS MINI HAMBURGER>>> 

GRILL CAMEMBERT SAJTOS HAMBURGER>>> 

HAMBURGER TÜKÖRTOJÁSSAL ÉS ROPOGÓS BACONNEL>>> 

Ezek is érdekelhetnek