Elkészítés: A szűzérmét lemosom, és 1,5 cm-es darabokra vágom. Ahány darabra vágtam a húst, annyi szelet hagymát, egész fej gombát, paradicsomkarikát és édesköményszeletet vágok fel.
A húst sózom, borsozom, egy hőálló tálat kiolajozok, majd fogpiszkáló segítségével egymásra rakom a szeleteket, alulra kerül a hús, rá a hagyma, a paradicsom, az édeskömény és a gomba, majd az egészet 1 szelet baconnel letakarom.
Előmelegített sütőben, alufólia alatt 200 fokon 70 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, a levével meglocsolom, és addig sütöm, amíg szalonna ropogós lesz (légkeverés, infra segít rajta).
A tököt ugyanakkor a sütő aljára csempészem, feldarabolva, sülhet együtt a hússal egy lapos tepsiben.
A krumplit megpucolom, felkockázom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, áttöröm, forralt tejjel, vajjal, reszelt sajttal lágyítom, szerecsendióval, sóval utánaízesítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre