Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzpecsenye rétestésztában sütve

MME MME
1 4.5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 70 dkg sertés szűzpecsenye
  • 8 cl olaj
  • 1 csomag rétestészta (készen kapható)
  • A kolbászhúshoz:
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál szegfűbors
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés

Előkészítés: A szűzpecsenyét megtisztítjuk (a felületén lévő hártyát lefejtjük), sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajban elősütjük (2-3 perc). A kolbászhúshoz a sertéslapockát ledaráljuk, a hozzávalókkal jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A kihűlt, elősütött szűzpecsenyét 1 cm vastagon bevonjuk a kolbászhússal. A rétestésztát laponként nyirkos konyharuhára tesszük úgy, hogy az egyes rétegeket olajjal megcsepegtetjük. A kolbászhússal bevont szűzpecsenyét a tészta hozzánk közelebb eső részére tesszük, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Olajjal megkent tepsire helyezzük úgy, hogy a tészta hajtása a hús alatt legyen. A tetejét is megkenjük olajjal, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Amikor elkészült, a tepsiből vágódeszkára kiemeljük, éles késsel felszeleteljük.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 645 kcal

Ezek is érdekelhetnek