Elkészítés: A baconszeleteket 180 fokos sütőben 5 perc alatt ropogósra sütjük. Miután kihűlt, mozsárban apróra törjük. Az olívabogyót leturmixoljuk. Az olívát, a szalonnát, a zsemlemorzsát és a tojást összekeverjük.
A sertésszüzet 4 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben mindenütt kérget sütünk rá. Félretesszük, majd az aljuk kivételével körbekenjük az olívás pasztával. Így nem áztatjuk el a tésztát alul.
A kenyérhez langyos vízbe beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután egy tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az élesztős vizet, megsózzuk, (fűszerkeveréket is adhatunk hozzá), hozzáadjuk az olívaolajat, alaposan bedagasztjuk, majd langyos helyen fél órán át kelesztjük.
Újra átgyúrjuk, és 4 egyforma cipóra osztjuk. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és mindegyik tészta közepébe 1-1 húst teszünk, a tésztába burkoljuk.
200 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Miután megsült, vizes ecsettel átkenjük a tetejét, így szép fényes lesz.
Közben a sárgarépákat megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, összekeverjük olvasztott vajjal és barnacukorral. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.