Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzpecsenye gyümölcsöntettel

30 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • 1 db szűzpecsenye
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek olaj
  • diónyi vaj
  • bors
  • 1 szál rozmaring
  • 0,5 dl bor (félszáraz )
  • Az öntethez:
  • 10 dkg mirelit áfonya
  • 2 db alma
  • 1 mk zselésítő ( 3:1)
  • 1 tk cukor

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, minimálisan klopfoljuk, majd sóval, borssal fűszerezzük. A hússzeleteket paprikás rozslisztbe forgatjuk. Egy serpenyőbe olajat, majd vajat teszünk és beletesszük a hússzeleteket.
  2. Mindkét oldalát megpirítjuk, oldalanként 2-3 perc, ameddig szép színt kap, majd hozzáadjuk a rozmaring ágat, a fehérbort, majd ha felforrt betesszük 160 fokos sütőbe 10 percre.
  3. Eközben egy kis lábasba 1 dl vizet öntünk, kis cukrot adunk hozzá, majd hozzáadjuk a meghámozott és felezett almát, rátesszük a mirelit áfonyát,meghintjük a zselésítővel, kavargatjuk, és ha felforrt levesszük a lángról. A szűzpecsenyét a gyümölcsöntettel kínáljuk.

még több recept szűzpecsenyével >>>

 

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető finom ünnepi fogás. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss