Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzpecsenye Colbert-módra

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db 40 dkg-os szűzpecsenye
  • 15 dkg sertésháló (receháló)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 db forrázott kelkáposztalevél
  • bors
  • majoranna
  • 2 evőkanál olaj
  • A gombás töltelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés

Elkészítés: Először a gombás tölteléket készítjül el: a finomra vágott vöröshagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd visszapirítjuk zsírjára. Konyhai késes gépbe tesszük, pürésítjük, majd a serpenyőbe visszatesszük, sercegésig pirítjuk, majd a tűzhelyről levéve hozzáadjuk a tojássárgát és a vágott petrezselymet. Annyi zsemlemorzsával keverjük el, hogy képlékeny masszát kapjunk.

A hártyáktól megtisztított szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, a felhevített olajban körbesütjük. A gombakrémmel bevonjuk, és körbetekerjük a baconszeletekkel, majd beburkoljuk a forrázott kelkáposztalevelekkel. Majorannával, sóval, borssal fűszerezzük, és szorosan a sertéshálóba tekerjük.

Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük kb. 165 fokon, majd 200 fokra emeljük a hőt, és 4 percig pirítjuk.

Köretnek salátát és rizst adhatunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss