Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst lehártyázom, és megszórom frissen őrölt borssal, majd visszateszem a hűtőbe.

A gombát megmosom, nagyobb darabokra vágom. A hagymát megpucolom, félbevágom, majd vékonyra karikázom, a paprikát és a paradicsomot felszeletelem. A spenótot megmosom, jól lecsepegtetem.

2 evőkanál olajat felforrósítok egy serpenyőben, és az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát, oldalanként 5-6 perc alatt kisütöm. Félreteszem és melegen tartom.

Ezután a vajat megolvasztom, hozzáadom az áttört fokhagyma felét, majd beledobom a friss spenótot, és 2-3 perc alatt megfonnyasztom. Ezt is félreteszem.

A maradék forró olajon megfonnyasztom a hagymát, ráteszem a paprikát és a gombát, sózom, borsozom. Fedő alatt puhára párolom, ezután zsírjára sütöm. Hozzáadom az áttört fokhagymát, és beleöntöm a tejszínt. Végül beleteszem a paradicsomot, és kevergetve 2 percig forralom.

Tálaláskor a spenótra helyezek 2-3 szelet húst, sózom, és melléhalmozom a ragut.

Megjegyzés

A sertésszűz a disznó legnemesebb része, nagyon finom, színtiszta hús. Sütésekor egy dologra kell figyelni, mivel nincs zsírtartalma, így nagyon könnyű kiszárítani. - LigetiK

Ezek is érdekelhetnek

Friss