Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzérmék hentes módra

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertésszűz
  • őrölt bors
  • 5 dkg vaj
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 3-4 db ecetes uborka
  • 20 dkg sonka
  • 1 csokor petrezselyem
  • A körethez:
  • 60 dkg burgonya

Elkészítés

Elkészítés: A sertéshúst szép, ujjnyi vastag érmékre szeleteljük, meghintjük sóval, borssal. Az uborkát és a sonkát vékony csíkokra vágjuk.

Egy méretes serpenyőben, olvasztott vajon óvatosan megsütjük a hagymát, de ne pirítsuk, majd belehelyezzük a hússzeleteket, és megsütjük. Ha a húsok már puhák és szép pirosak, hozzáadjuk az uborka- és sonkacsíkokat, és 1-2 perc alatt összepirítjuk. Ha kész, megszórjuk petrezselyemmel.

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, kockára vagy szeletekre vágjuk, köretként tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss