Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzérme sós-fűszeres palacsintatésztában

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csík szűzérme (35 dkg)
  • 1 tojás
  • kevés tej
  • liszt, amennyit felvesz
  • durvára darált színes bors
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • kevés szódabikarbóna
  • olaj
  • A körethez:
  • 3 dl rizs
  • 8-10 szem gomba
  • 25 dkg brokkoli
  • bors
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát egy tálban kikeverem, akkor jó az állaga, ha sűrűbb, mint a palacsinta, de elég folyós, hogy belemártsuk a húst.

A szűzpecsenyét megmosom, ha van vastagabb hártya, leszedem. 1 cm vastag ferde szeletekre vágom, amit fólia alatt kiklopfolok. Mindkét oldalukat megsózom.

Olajat hevítek egy serpenyőben, a húsból annyit, amennyi a serpenyőben kényelmesen elfér, belemerítek a tésztába, és közepes lángon kisütöm. Nagyobb lángon a tészta megsül, de a hús félig nyers marad!

A körethez a gombákat megpucolom, a brokkolit is, megmosom. A rizst is lemosom, lecsepegtetem. Kevés olajat hevítek egy serpenyőben, ebben először a rizst pirítom pár percig, majd a feldarabolt gombát és brokkolit is belekeverem, sózom, borsozom, pár percig keverem, majd 4,5 dl forró vizet öntök rá, lefedem, és pár perc után a lángot is lekapcsolom alatta, magától elkészül az elektromos főzőlapon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss