Elkészítés: A tojásból kevés tejjel, liszttel, kevés szódabikarbónával, ízlés szerinti sóval sűrűbb palacsintatésztát keverünk. A szűzérmét ferdére szeleteljük, kicsit kinyomkodjuk, majd a tésztába mártjuk, és közepes lángon kisütjük (ha túl meleg az olaj, a tészta megsül, de a hús nyers marad).
Kevés olajon először a rizst pirítjuk pár percig, majd belekeverjük az apróra darabolt gombát és brokkolit, sózzuk, borsozzuk, pár percig keverjük, majd 4,5 dl vizet öntve rá, lefedve pár percig főzzük. Ezután kikapcsoljuk a tűzhelyet, és magától elkészül a meleg lapon a köret.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre