hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szuperegészséges márványos kalács

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A pudingporokat nagyon kevés tejben feloldjuk és simára keverjük. A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat a cukorral kissé habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott, de langyos vajat és jól kikeverjük a masszát.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, vaníliáscukorral, sóval, majd a vajas krémhez adjuk, csomómentesre keverjük, felöntjük a tejjel, elkeverjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.
A masszát 3 részre osztjuk, nem fontos egyenlő arányba. Az első marad a sárga.

A második adaghoz adjuk a csokispudingport amellyel egyneművé, mig a harmadikhoz a puncs pudingport és a rumot adjuk, szintén simára keverjük.

A masszákat szinenként váltakozva öntjük a formába, és megszórjuk a vitamindús, ásványianyagokban gazdag goji bogyóval.

A kenyérsütő formát kibéleljük sütőpapírral, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A hőfokot csökkentjük, amikor a tészta széle már szilárdul, csak a közepe folyós. Formában hagyjuk langyosra, majd rácsra téve teljesen kihűlni.

Csak teljesen kihűlt tésztát szeleteljük. Szeletelés előtt lekvárral vagy sziruppal átkenjük meg a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek