1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. Egy kenyérsütő formát kivajazunk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk.
3. A banánt kissé összenyomkodjuk, majd a tejszínnel összeturmixoljuk.
4. A vajat a cukorral és a xylitollal habosra keverjük, majd a tojásokat is hozzákeverjük (nem kell szétválasztani).
5. A liszteket összekeverjük a sütőporral és dióval.
6. Az egészet alaposan összekeverjük (liszteket, tojásos masszát, tejszínes banánt), és a formába öntjük. Ha valaki édesítésnek (vagy csak úgy) tenne bele mazsolát, azt is ekkor kell.
7. 75 percig kell sütni 180 fokon. De ellenőrizzük, mielőtt kivesszük, nem ragad-e még a tészta (tűpróba!), mert lehet, hogy még egy kicsit rá kell húzni - attól függ pontosan milyen hosszú, milyen széles a formánk.
8. Ha kész, 15 percig még a kikapcsolt sütőben hagyjuk, majd rácsra borítjuk megszáradni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!