Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szuper szigorú diéta Jennifer Lopez mintájára!

default user icon
MME
Jennifer Lopez 46 évesen is olyan csúcsformában van, hogy alakját számos huszonéves is megirigyelheti. Persze nem csupán adottság, hogy ennyi idősen is ilyen bombázó: bemutatjuk a szép színésznő szigorú diétáját!

Mire van szükséged ahhoz, hogy te is olyan sugárzóan gyönyörű legyél, mint Jennifer Lopez? A szuper díva szerint a legfontosabb, hogy mit eszünk, mert az nem csupán az alakunkra, a bőrünkre, a hajunkra van kihatással, hanem a kisugárzásunkra, a hangulatunkra is. Jennifer a világhírű tréner, Tracy Anderson útmutatásai szerint étkezik és edz, aki Gwyneth Paltrow és Shakira edzéseit is irányítja három alapszabály szerint.

1. Változatos edzések minden nap!

Jennifer esetében az volt a legfontosabb szempont a diétája és az edzésterve kialakításakor, hogy ne változzon meg a jellegzetes alakja: ne legyen kisebb sem a melle, sem a popsija, ugyanakkor legyen állóképessége, és feszes legyen mindenütt, hogy a színpad legszéléről se láthassanak rajta hibát a rajongói. Ezért Jennifer minden nap edz 60 percet: ennek egyik fele kardióedzés, a másik fele súlyzós erősítés. Fontos, hogy egy-egy gyakorlatot tíz napig végez, utána új feladatsor következik – így éri el, hogy izmai tónusosak.

Fogyj úgy, hogy közben jókat eszel! >>>

2. Non-stop diéta

Glutén-, só-, és cukormentes étrendre esküszik Jennifer Lopez, arról pedig pláne nem lehet szó, hogy étkezési színezék, tartósítószer, vagy más adalékanyag kerüljön a tányérjára. A sztár a magas fehérjebevitelre esküszik, ezért reggelire mindig fehérjeturmixot iszik fagyasztott gyümölcsökkel. 

Sosem koplal, mert szerinte azzal csak energiát veszítünk, nem pedig kalóriákat. Ezért Jennifer naponta ötször étkezik kis adagot, amely hús-zöldség párosításból áll össze. Fehérjedús étrend híve, ezért szóját, sajtokat, túrót is gyakran illeszt az étrendjébe. Egy héten legalább négyszer fogyaszt halat, vagy rákot, és a óvakodik a zsíros húsoktól: pörkölt például nála szóba sem jöhet. Ahogy a burgonya is tiltólistán szerepel nála, szerinte annál hizlalóbb étel nincs a világon – pedig a gyerekei rajonganak a sült krumpliért. És még valami szóba sem kerülhet Jennifernél: az alkohol. Köztudottan soha nem iszik alkoholt, mert az extra kalória, ami számára tilos.

3. Kötelező a pihenés!

Jennifer Lopez igyekszik minden este már éjfél előtt aludni, mert híve annak a tézisnek, hogy az igazán pihentető mély alvás fázishoz már éjfél előtt aludni kell. A mindennapi edzések, a rohanó életmód, a számtalan üzleti út mellett J.Lo ügyel arra, hogy mindig pihenjen: noha hétvégén általában dolgozik, ezért mindig hétköznapkon jelöl ki egy-két napot arra, amikor a gyerekeivel játszhat. A fergeteges bulik, csillogó partik nem férnek bele az életritmusába, a pihenés és az alvás azonban kell ahhoz, hogy újult energiával álljon neki egy-egy új napnak. 

Tovább olvasnál diétás tippeket? Nézz körbe itt! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss