hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szuper recept ráérős reggelekre: így készítsd el a csirkés bruschettát!

default user icon
MME
Egy átlagos napon a reggelink többnyire csak egy szendvics, esetleg turmix vagy kása. De egy lustálkodós hétvégén vagy szabadnapon szeretnénk megadni a módját, és tartalmas, laktató étellel kényeztetni magunkat. Egy ilyen alkalomra tökéletes választás a csirkés bruschetta, amelynek elkészítést a Benedict reggeliző és bár séfje mutatja meg nekünk.

Azokon a fantasztikus napokon, amikor tényleg semmi, de semmi dolgunk, akár egész délelőtt, sőt még a hivatalos ebédidő elmúltával is reggelizhetünk. Ezt az általában igen magas kalóriatartalmú ételek elpusztításával járó műfajt brunch-nak nevezzük, és szerencsére egyre népszerűbb foglalatosság itthon is. A brunch lényege, hogy olyan ételeket fogyasztunk, amelyek ebédre is beillenek, és közben a kedvesünkkel vagy a családdal, barátokkal jót beszélgetünk. Az étel mellé ilyenkor alkoholt nem fogyasztunk, narancslevet, kávét, teát viszont annál inkább.

És hogy mi kerüljön az asztalra? Mutatjuk egyik kedvencünket!

csirkés bruschetta

Hozzávalók a csirkés raguhoz:

  • 10 dkg csirkemell
  • olívaolaj
  • fokhagyma
  • újhagyma
  • száraz fehérbor
  • őrölt bors
  • vaj
  • színes koktél paradicsom
  • kápia paprika
  • lime reszelt héja

A bazsalikomos pestóhoz:

  • bazsalikom
  • mandula
  • fokhagyma
  • parmezán
  • olívaolaj
  • bors
  • citromlé

A tzatzikihez:

  • kígyóuborka
  • bors
  • kapor
  • fokhagyma
  • natúr görög joghurt

A tálaláshoz:

  • házi kovászos kenyér
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • marokkói sós citrom
  • gremoláta
  • savanyított lila hagyma
  • édesburgonya ropogós
  • mikrozöldek ízlés szerint
  • citromhéj
  • bazsalikomolaj

A csirkés bruschetta elkészítését itt nézheted meg:

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss