Elkészítés: Már 2 nappal előtte megsütöttem egy 27x35 cm-es nagy, magas falú tepsiben a piskótá a hagyományos módon.
Másnap kivágtam egy nagy szívformát (kb. 22 cm hosszú, 25 cm széles). A körben leeső részeket apró darabokra tépkedtem. A szívecskét 2 lappá vágtam el, még az alsó lap tetejéből is faragtam le egy kicsit, és az itt leeső darabokat is a többihez tettem.
A vízből és a porcukorból készítettem egy cukorszirupot, ami abból áll, hogy addig kell főzni, amíg nem vet buborékokat. Ebbe a szirupba öntöm a rumot, és az egészet ráöntöm a tésztadarabkákra, hozzáadom a mazsolát és a diót, és kézzel összedolgozom. Nekem egy kicsit ragadós volt, ezért morzsoltam bele még 2-3 babapiskótát is.
A szív alapomra kentem baracklekvárt, ráhalmoztam az összes tölteléket, a szív másik felének az alsó felét is megkentem a lekvárral, és ráborítottam a töltelékre, hogy a lekvár alul legyen. Rátettem egy vágódeszkát, és így pihent 1 éjszakát a hűtőben.
A nagy napon már csak a mázat csináltam meg: a porcukorhoz előbb a tojásfehérjét kevertem, a szörpöt csak óvatosan, apránként öntöttem, mert nem szabad hígnak lennie, éppen kenhető mázat kell kapjunk. Én még egy kis tejszínhabbal is díszítettem. Jó étvágyat kívánok hozzá!