A szokásos módon elkészítjük a tortát azzal az eltéréssel, hogy a darált diót a liszttel keverjük össze.
A tejszínből és mascarponéból habot verünk. Mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk a fehér csokit, néhány ek tejszínhabot adunk hozzá, kissé összekeverjük, majd belekeverjük a többi tejszínhabba. Hozzáadjuk a kockára vágott papayát.
Következőképpen állítjuk össze a tortát: először vízszintesen középen ketté vágjuk, az egyik lap képezi az alapot. A másik lapból különböző méretű köröket vágunk. Alap, 2. sor legnagyobb kör, krém, közepes kör, krém, tészta a közepe. Következő 3. sor, tésztára krém, krémre tészta. Ezzel a variációval, magasabb lesz a tortánk. /nem kétlapos/
Tetején a krémes részre csurgatjuk a mascarponés krémet, a piskótát pedig az olvasztott étcsokival vonjuk be, az alkalomnak, ízlésünknek megfelelően dekoráljuk. / a tésztákat meglocsoljuk az olvasztott vajkrémmel, így jobban tapad /