Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Születésnapi Fekete-erdő torta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortalaphoz:
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 8 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • A töltelékhez és a díszítéshez:
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • porcukor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • csokireszelék
  • fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a cukros tojássárgájával. A kakaóport és a lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a tésztához.

Kivajazunk egy tortaformát, a piskótatésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük. A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.

A töltelék elkészítéséhez a meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük.

Az alsó tortalapra a puding felét és a tejszínhab egy részét rétegesen rakjuk, elsimítjuk, majd a meggyszemeket rárakjuk. Óvatosan rátesszük a következő tortalapot, erre kerül a maradék puding és ugyanannyi tejszínhab, mint az előbb. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot, ezt bevonjuk a maradék tejszínhabbal. Díszítésként használhatunk csokireszeléket, kakaóport, meggyet vagy koktélcseresznyét.

Az elkészült tortát fogyasztás előtt legalább 1-1,5 órát hűtsük.

Megjegyzés

Nekem kevés lett a meggy leve, ezért egy pici vízzel felhígítottam. - svivien6

Ezek is érdekelhetnek