Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sztroganov csirkemell

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A gomba tönkjét picit levágjuk, a kalapját száraz vagy nedves papírtörlővel megtisztítjuk, ha szükséges, a héját rajta hagyjuk (rengeteg íz koncentrálódik benne). A tiszta gombákat cikkekre vágjuk.
  2. A csirkemellet felcsíkozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát szintén megpucoljuk, apróra vágjuk.
  3. Egy serpenyőt szárazon hevíteni kezdünk, a forró serpenyőbe rakjuk a gombát, fűszerek nélkül lepirítjuk, ha szép piros, félretesszük.
  4. Ugyanebben a serpenyőben folytatjuk a csirkecsíkok pirításával, fűszerezzük sóval, borssal, ha megpirult, ezt is félretesszük.
  5. Most következhet a hagyma, amit szintén fűszerezünk sóval, ha kell, pótoljuk a zsiradékot, pár perc elteltével hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük borral.
  6. Pár perc párolás után hozzáöntjük a paradicsompürét, picit ezt is lepirítjuk, beleöntjük a mustárt és a reszelt citromhéjat.
  7. Jól elkeverünk mindent, a fűszeres alapra visszarakjuk a húst és a gombát, felöntjük tejszínnel, tejföllel, majd összeforgatjuk a ragut.
  8. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, pár percig főzzük, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
  9. Párolt rizzsel, sült burgonyával, burgonyapürével, de tésztával tálalva is kiváló.

Nézd meg videón, hogy készül a sztroganov csirkemell

Ezek is érdekelhetnek

Friss