Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sztrapacska tejmentesen

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A burgonyát vagy héjában megfőzzük és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, 2-3 csipet sót, a búzadarát és 15-20 dkg lisztet a burgonyától függően. Összegyúrjuk, egy kissé ragacsos tésztát kapunk.
  3. Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb. 3 cm-es egyforma darabokra felvágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, már ki is szedhetők.
  4. A feltéthez a totuból 10 dkg-t krémesre keverünk, majd hozzákeverjük a maradék totut és a többi hozzávalót a szalonnán kívül.
  5. A szalonnát felkockázzuk és kisütjük, a zsírjának egy részét a nudlira csurgatjuk, összekeverjük, majd a totus feltétet ráhalmozzuk ízlés szerint, a tetejét pedig szalonnakockákkal díszítjük. 

Megjegyzés

A kedvelt szlovák egytálétel tejmentes verziója. - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss