Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sztrapacska - liszt nélkül

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A  vizet 1 evőkanál zsírral és a sóval felforraljuk, amikor forr, beletesszük a lemosott kölest, és lassú tűzön folyamatos kavarással, 25 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Egy jénai tálat kikenünk a maradék 1 kanál zsírral, és a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele. Rácsipkedjük a juhtúrót, rákarikázzuk a virslit, majd a maradék köleskásából további galuskákat szaggatunk rá. A tetejét tejföllel megkenjük, és az előmelegített sütőben pirosra sütjük. Forrón, tejföllel tálaljuk. Virsli nélkül is készülhet, illetve szalonna pörccel tovább turbózható.

minden, amit a sztrapacskáról tudni akartál >>>

még több isteni egytálétel >>>

ízletes fogások juhtúróval >>>

 

Megjegyzés

Egyszerű, gyors, gluténmentes diétába beilleszthető. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss