Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sztrapacska

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyers burgonyát finomra lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljöttek a víz tetejére, utána még 2-3 percig főzzük a galuskákat.
  2. A szalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. A szalonnatepertőt kivesszük, és a galuskát összekeverjük a zsírral.
  3. Rámorzsoljuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, tetejére szórjuk a tepertőt, és forrón tálaljuk. Ízlés szerint vékonyra szeletelt lilahagymát is kínálhatunk hozzá.

KLASSZIKUS JUHTÚRÓS SZTRAPACSKA >>> 

SZALONNÁS-JUHTÚRÓS PALACSINTA >>> 

Megjegyzés

Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss