Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sztracsatellás „tejbegríz" (tejmentes recept)

20 perc

Elkészítés

  1. A sztracsatellás „tejbegríz" elkészítéséhez egy lábasba mérjük a növényi italt, a 3 dkg növényi tejszínt és a zabpehelydarát, majd összekeverjük, és forrástól számítva 1-2 percig főzzük.
  2. A kész „tejbegrízhez" keverjük a cukrokat, a citrom levét, majd lehűtjük.
  3. A maradék növényi tejszínt kemény habbá verjük, és a lehűtött alaphoz forgatjuk, a rusztikusra reszelt étcsokoládéval együtt.
  4. Pohárkákba adagolva, a tetejét reszelt csokoládéval megszórva, majd alaposan lehűtve tálaljuk.  

Megjegyzés

Egy nagyon egyszerű "tejbegríz" alapot fantasztikusan fel tudunk dobni némi tejszínhabbal és reszelt csokoládéval. Az már csak hab a tortán, hogy ezt tálalhatjuk egy laza pohárdesszertnek is. 
Maga a tejbegríz alap, amit mi most Avena GoFit zabpehelydarával készítettünk, tökéletes reggeli lehet a rohanó hétköznapokon is.  - MME

Ezek is érdekelhetnek