A sztracsatellás „tejbegríz" elkészítéséhez egy lábasba mérjük a növényi italt, a 3 dkg növényi tejszínt és a zabpehelydarát, majd összekeverjük, és forrástól számítva 1-2 percig főzzük.
A kész „tejbegrízhez" keverjük a cukrokat, a citrom levét, majd lehűtjük.
A maradék növényi tejszínt kemény habbá verjük, és a lehűtött alaphoz forgatjuk, a rusztikusra reszelt étcsokoládéval együtt.
Pohárkákba adagolva, a tetejét reszelt csokoládéval megszórva, majd alaposan lehűtve tálaljuk.
Egy nagyon egyszerű "tejbegríz" alapot fantasztikusan fel tudunk dobni némi tejszínhabbal és reszelt csokoládéval. Az már csak hab a tortán, hogy ezt tálalhatjuk egy laza pohárdesszertnek is.
Maga a tejbegríz alap, amit mi most Avena GoFit zabpehelydarával készítettünk, tökéletes reggeli lehet a rohanó hétköznapokon is. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!