Először elkészítjük a tölteléket. A megtisztított almát meghámozzuk, majd lereszeljük és megdinszteljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük, és hozzákeverünk három evőkanál búzadarát.
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat az átszitált liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva hagyjuk kelni, amíg a tészta láthatóan megemelkedik.
A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk, egyenként négyzet alakúra kinyújtjuk. Képzeletben négy részre osztjuk. A obb felső részre tesszük a párolt, kihűlt almát. Az átlós irányban lévő részt pedig ráfordítjuk.
A két másik négyzetet, csíkokra vágjuk. Széleit villával lenyomkodjuk majd a csíkokra vágott tésztával beszőjjük úgy, hogy egyszer az egyik oldalról veszünk egy tésztacsíkot, majd a másikról, egymást csíptetve és mindegyik végét villával odanyomjuk a tésztához. Sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük. A másik tésztával is ugyanígy járunk el. 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük, kb. 30 perc. Még forrón vaníliás porcukorral beszitáljuk.