Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőttes almás pite lépésről-lépésre

120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • cukor, ízlés szerint
  • fahéj
  • 3 ek búzadara
  • A tésztához:
  • 2 dkg élesztő
  • 3 ekl cukor
  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy 25 dkg margarin
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a tölteléket. A megtisztított almát meghámozzuk, majd lereszeljük és megdinszteljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük, és hozzákeverünk három evőkanál búzadarát.
  2. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat az átszitált liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva hagyjuk kelni, amíg a tészta láthatóan megemelkedik.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk, egyenként négyzet alakúra kinyújtjuk. Képzeletben négy részre osztjuk. A obb felső részre tesszük a párolt, kihűlt almát. Az átlós irányban lévő részt pedig ráfordítjuk.
  4. A két másik négyzetet, csíkokra vágjuk. Széleit villával lenyomkodjuk majd a csíkokra vágott tésztával beszőjjük úgy, hogy egyszer az egyik oldalról veszünk egy tésztacsíkot, majd a másikról, egymást csíptetve és mindegyik végét villával odanyomjuk a tésztához. Sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük. A másik tésztával is ugyanígy járunk el. 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük, kb. 30 perc. Még forrón vaníliás porcukorral beszitáljuk.

OMLÓS ALMÁS PITE >>>

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom,mutatós almás sütemény.Másnap is puha marad,ajánlom a kipróbálását. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss