Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlősgazda palacsintája

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szőlőt leszemezzük, megmossuk, lecsöpögtetjük. A szemeket kettőbe vágjuk, a magokat kiszedjük. A mazsolát megmossuk, áztatjuk, lecsöpögtetjük.

A frissen préselt szőlőlébe tesszük az étcsokoládé kockákat és a cukrot, lassú tűzön feloldjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a mazsolát, valamint a szőlőszemek 2/3 részét, és felforraljuk. Az öntetnek kellő sűrűségünek,
de folyékony állagúnak kell lennie.

Az öntetből teszünk egy keveset a palacsintákba, melyeket feltekerünk
/vagy félbehajtunk, és tölcsért formázva rózsaformára igazítjuk/. Tálaláskor az öntetet a palacsintákra öntjük, megszórjuk a maradék szőlőszemekkel.

Megjegyzés

Tálalhatjuk tejszinhabbal, fagylaltal, borhabbal stb.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss