A rizsből sűrű tejberizst főzünk, melyet a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és reszelt citromhéjjal ízesítünk.
Kb. 20 szőlőszemet megmosunk, kimagozunk és felnegyedelünk.
A réteslapokat kivesszük a csomagból és 2 réteslapot egy tiszta, enyhén nedves konyharuhára helyezünk. A felső lapot vékonyan beolajozzuk, eloszlatjuk rajta a rizst és a szőlőszemeket úgy, hogy 5–5 cm kivételével az egész lapot beborítsák.
A réteslapszéleket kissé visszahajtva a konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 200–220 Celsius-fokon 15–20 perc alatt aranysárgára sütjük. Sütés után hűlni hagyjuk, felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.