hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős pitetorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 15 dkg margarin + a formához
  • 12,5 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1,5 tk sütőpor
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 1/2 tk citromlé
  • 1 1/2 tk rum
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 dl habtejszín
  • A tetejére:
  • 45 dkg szőlő (vegyes magnélküli)
  • 1 tasak tortazselé
  • 2 ek cukor
  • 2,5 dl fehérbor

Elkészítés

  1. A margarint, a cukrot és a tojásokat krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a mandulával, majd a citromlével és a rummal együtt a tojáskrémbe keverjük.
  2. A tésztamasszát margarinnal kikent, 28 cm-es piteformába töltjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A formából kiborítva hűlni hagyjuk.
  3. Közben a mascarponét simára keverjük a porcukorral, és a vaníliaaromával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, robotgép habverőjével krémesre dolgozzuk, majd a kihűlt tésztalapra simítjuk.
  4. A nagyobb szőlőszemeket félbevágjuk, és a gyümölcsöt elrendezzük a krémrétegen. A tortazseléport elvegyítjük a cukorral, és a tasakon olvasható utasítást követve feloldjuk a borban. A zselét a szőlőrétegre simítjuk, és a hűtőben hagyjuk megdermedni. 

Megjegyzés

Ha nem kapsz magnélküli szőlőt, vágd félbe a szemeket, és hegyes kiskéssel piszkáld ki a magokat.
Tálalás előtt a pitét körben megszórhatod porcukorral.
Recept és fotó: Kaiser / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek