Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős pitetorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint, a cukrot és a tojásokat krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a mandulával, majd a citromlével és a rummal együtt a tojáskrémbe keverjük.
  2. A tésztamasszát margarinnal kikent, 28 cm-es piteformába töltjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A formából kiborítva hűlni hagyjuk.
  3. Közben a mascarponét simára keverjük a porcukorral, és a vaníliaaromával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, robotgép habverőjével krémesre dolgozzuk, majd a kihűlt tésztalapra simítjuk.
  4. A nagyobb szőlőszemeket félbevágjuk, és a gyümölcsöt elrendezzük a krémrétegen. A tortazseléport elvegyítjük a cukorral, és a tasakon olvasható utasítást követve feloldjuk a borban. A zselét a szőlőrétegre simítjuk, és a hűtőben hagyjuk megdermedni.

Megjegyzés

Ha nem kapsz magnélküli szőlőt, vágd félbe a szemeket, és hegyes kiskéssel piszkáld ki a magokat.
Tálalás előtt a pitét körben megszórhatod porcukorral.
Recept és fotó: Kaiser / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss