A tésztához, a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, összekavarjuk, hozzáadjuk az egész tojást illetve egy tojás fehérjét és a szobahőmérsékletű margarint.
Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A pudingport és a cukrot egy edénybe tesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 4 dl tejet. Ezután felforraljuk, sűrűre főzzük, majd a pudingot langyosra hűtjük.
A szőlőt megmossuk és leszemezzük.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, majd előre kivajazott és kilisztezett 24 cm átmérőjű pite formába tesszük.
Erre ráhalmozzuk, majd egyenletesen elsimítjuk a pudingot, és ezt követően a puding tetejére tesszük a szőlőszemeket.
A másik tésztát kinyújtjuk, majd éles késsel kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Ezzel berácsozzuk a pite tetejét. A pite szélére a csíkot úgy tesszük, hogy megcsavargatjuk spirál alakra, így mutatós lesz.
Amikor ezzel a folyamattal kész vagyunk, az egész pitét megkenjük a felvert tojás sárgájával majd megszórjuk ízlés szerint nádcukorral.
A pitét előmelegített sütőbe tesszük, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt szép barnára sütjük. A pitét tálaláskor porcukorral megszórjuk.