Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-piskótás rétes

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 2 kávéskanál citromlé vagy ecet
  • 1 db tojás a rudak megkenéséhez
  • A piskótához:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 4 evőkanál víz
  • A töltelékhez:
  • szőlő (de használhatunk más gyümölcsöt is, pl. meggy, cseresznye, stb.)

Elkészítés

Elkészítés: A rétestésztához 10 evőkanál lisztet a tejföllel, a tojással és egy csipet sóval összegyúrunk, majd kisodorjuk. A margarint kissé puhára melegítjük a mikróban, és hozzákeverjük a maradék 5 evőkanál lisztet, ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Az egészet összetekerjük, és 4 darabra vágjuk. Míg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.

A piskótához az egész tojásokat jó habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalót hozzákeverjük.

A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra, a piskótamasszával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk, majd feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük.

A rétesrudakat lekenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés

Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss