Elkészítés: A rétestésztához 10 evőkanál lisztet a tejföllel, a tojással és egy csipet sóval összegyúrunk, majd kisodorjuk. A margarint kissé puhára melegítjük a mikróban, és hozzákeverjük a maradék 5 evőkanál lisztet, ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Az egészet összetekerjük, és 4 darabra vágjuk. Míg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.
A piskótához az egész tojásokat jó habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalót hozzákeverjük.
A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra, a piskótamasszával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk, majd feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük.
A rétesrudakat lekenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre